Noutati

Solidaritate cu SANITAS

Federaţia Sindicală HERMES din învățământul superior și cercetarea științifică, inființată în 2016, susține revendicările Fedesolidaritaterației SANITAS. Sănătatea, învațământul și cercetarea științifică sunt domeniile cele mai afectate de flagelul politizării excesive, al incompetenței manageriale și a furtului intelectual.

Ignorarea continuă a problemelor reale din sistemul sanitar a dus la situații absurde: încadrarea haotică a personalului, permanentizarea interimatului în funcții de conducere, degradarea continuă a condițiilor de muncă, dispariția unor specialitati din spitale, etc. Toate acestea împreună cu încadrarea persoanlului administrativ pe alte criterii decât competența profesională au generat o atmosferă apăsatoare întreținută și amplificată de lipsa de implicare a managerilor în rezolvarea problemelor existente.

Federația HERMES își exprimă solidaritatea cu acțiunea Federației SANITAS și solicită guvernanților să se implice temeinic în reconstrucția sistemului de sănătate alături de oamenii dedicați din sistemul sanitar care, în mod constant, au arătat care sunt problemele reale, au venit cu soluții, dar alte interese au făcut ca dialogul social să se blocheze.

Biroul Executiv