Uncategorized

Consiliu de Conducere 22.04.2015

Proces Verbal

al Adunarii Comitetului de Conducere a Sindicatului “Radiatia”
din 03.04.2015, ora 10:00
Ordinea de zi:

1. Alegeri grupe sindicale: orar si invitati
2. Demararea procedurii de inregistrare a reprezentativitatii
3. Stabilirea cailor de urmat pentru revenirea la normalitate si realizarea unui calendar pentru atingerea obiectivelor

Sunt prezenti urmatorii:
Catalin Luculescu, George Epurescu, Flavian Stokker, Mihaela Constantin, Ciprian Mitu, Petrica Toader, Rosini Ionita, Florin Jipa, Maria Dumitrascu, Marius Dumitru
(sedinta este statutara)

La pct. 1:
S-au stabilit datele Adunarilor de Grupe pentru alegerea conducerii lor, dupa cum urmeaza:
• Grupa ISS: 12 mai, orele 11:30
• Lab. 22: 27 aprilie, orele 11:00
• Lab. 23: 14 mai, orele 10:00
• Lab. 26: 6 mai, orele 11:00
• Adj. Regie Generala: 12 mai, orele 10:00
Vor participa ca invitati: Presedintele, Vicepresedintele si Secretarul

La pct. 2:
• Pana la finalul lunii aprilie se redacteaza o brosura cu avantajele apartenentei la sindicatul institutului.
• S-a stabilit ca termen 31 mai pentru atragerea in sindicat a numarului obligatoriu de salariati cerut de legea dialogului social pentru ca sindicatul sa fie reprezentativ pentru a putea negocia Contractul Colectiv de Munca (CCM).

La pct. 3:
• S-a stabilit redactarea, impreuna cu sindicatul Inst. Cantacuzino si Federatia „Sanitas”, a unei cereri catre Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constitutionala a O.G.92/2012 privind neconstitutionalitatea acapararii de catre universitati a institutelor nationale de cercetare-dezvoltare.
• Dupa data de 7 mai, odata cu expirarea termenului de 30 de zile de raspuns la adresele oficiale din 7 aprilie, se vor declansa actiuni in instanta pentru a determina conducerea INFLPR sa respecte CCM si legislatia in vigoare. Simultan, va fi redactata si o plangere penala ca urmare a refuzului instituirii sporului de performanta, a nerezolvarii contestatiilor, a anularii concursurilor pentru functiile de conducere, pentru mentinerea ilegala in activitate a unor pensionabili si plata acestora din Programul Nucleu si Instalatii de Interes National, pentru refuzul de a prezenta modul de cheltuie a Regiei Generale si pentru refuzul de a comunica hotararea Consiliului de Administratie.
• A fost inregistrata cererea lui George Epurescu, membru de sindicat si director de proiect PCCA 146/2012, de a demara actiuni in instanta, conform Art. 37 alin. a) din Statutul Sindicatului „Radiatia”.

22.04.2015

Consiliul de Conducere,