Noutati

COMUNICAT DE PRESĂ – GEORGE EPURESCU

În atenția   Parchetului General

Ministerului Afacerilor Interne

Ministerului Educației și Cercetării

 

Sindicaliștii sunt din nou ținta atacurilor de tip mafiot!

Viața și integritatea fizică a d-lui George Epurescu, vicepreședinte al Federației Sindicale Hermes, sunt în pericol după ce persoane necunoscute au făcut demersuri în rândul unor organizații de criminalitate organizată din străinătate pentru lichidarea acestuia.

George Epurescu a depus acum două zile o sesizare la secția 18 Poliție, unde se află în acest moment în desfășurare o anchetă, în baza probelor depuse.

Informația poate fi privită cu reticență însă, sursa este una foarte credibilă.

În seara zilei de 5 decembrie Federația Sindicală Hermes a fost informată asupra unei intenții criminale îndreptate împotriva vicepreședintelui.

Avertismentul arată că amenințarea este reală și concretă; termenul punerii ei în aplicare este 31 decembrie 2019. Pentru noi informația că se pune la cale eliminarea unui lider de sindicat foarte incomod reprezintă un motiv de alarmare de maxima gravitate.

 George Epurescu deranjează pentru că a fost liderul cel mai expus, atât ca lider de sindicat, cât și ca lider al federației Hermes, prin interpelările permanente către autorități pe probleme de interes public ce îmbracă forme penale, prin sesizarea parchetelor pentru cazuri de angajări fictive ale unor persoane importante, publice, deturnări de fonduri naționale și europene, dar și cu privire la abuzurile asupra liderilor de sindicat, a transformării unor institute naționale de cercetare în feude ale unor grupuri de interese ilegitime, protejate administrativ și politic, cu rezultate pozitive în instanță.

Interpelările din noiembrie 2019 din Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației și Cercetării au creat un adevărat cutremur la nivelul unor universități administrate de grupuri de interese ilegitime ce se comportă autoritar, discreționar sub protecția politică locală dar și a Ministerului și a unor sindicaliști influenți din învățământul superior.

Această aducere pe agenda centrală a problemelor grave din anumite universități coroborată cu reacția de tip mafiot interceptată arată că dimensiunea fraudelor la nivelul învățământului superior și a cercetării științifice nu este încă percepută la adevărata sa amploare.

Federația Sindicală Hermes a luat ființă ca rezultat al dorinței comune a Sindicatelor fondatoare de a depăși criza morală în care se află mișcarea sindicală din România, a inexistenței structurilor sindicale democratice la nivelul sectorului de activitate învățământ superior – cercetare științifică. Prin activitatea noastră în ultimii trei ani am deranjat grupuri de interese ilegitime ce au confiscat ministere, universități și institute naționale de cercetare-dezvoltare.

Sindicaliștii au fost totdeauna ținta atacurilor verbale sau fizice: asistăm astăzi, cu furie, la apogeul acestor atacuri, urmare a unei activități constante și curate a acestei federații lipsită de orice fel de partizanat. Amenințări verbale sau scrise voalat am mai primit însă niciodată nu s-a pus în balanță viața unui sindicalist, a unui lider sindical.

Demascarea fraudelor academice grave a adus recent în prim plan cazul jurnalistei Emilia Șercan, amenințată cu moartea de fosta conducere a Academiei de Poliție.

Solicităm autorităților competente, în speță Ministerul de Interne și Parchetul Genral, să trateze cu prioritate acest caz, iar cercetările să se desfășoare cât mai rapid.

 Solicităm presei și opiniei publice să nu permită tergiversarea și mușamalizarea acestei plângeri și pentru asigurarea unei protecții adecvate colegului nostru George Epurescu.

Solicităm autorităților să contribuie prin acțiuni administrative pe care le au în competență la asigurarea unei protecții efective a liderilor de sindicat în fața unui asalt de tip mafiot ce readuce în actualitate cazul Virgil Săhleanu.

Mugurel Popescu

Președinte al Federației Hermes